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マンスリーレポートとは、当研究所の研究者の著書、論文、学会発表、講演、新聞・雑誌報道などの月別一覧です。上記の年・月をクリックすると、その月の一覧が表示されます。

著書

Calculating Diet-Induced Thermogenesis in Mice
Yamazaki T: 栄養・代謝研究部: Thermogenic Fat: : 125-134, 2023.4: Springer Nature


原著論文

Associations of food choice values and food literacywithoveralldiet quality: a nationwide cross-sectional study in Japanese adults
Murakami K、Shinozaki N、Livingstone MBE、Yuan X、Tajima R、Matsumoto M、Masayasu S、Sasaki S: 栄養疫学・食育研究部: Br J Nutr: 2023.4 PubMed


Children’s and adolescents’ rising animal-source food intakes in 1990–2018 were impacted by age, region, parental education and urbanicity
Miller V, Webb P, Cudhea F, Zhang J, Reedy J, Shi P, Erndt-Marino J, Coates J, Micha R, Mozaffarian D, Global Dietary Database、Ikeda N: 国際栄養情報センター: Nature Food: 4: 305-319, 2023.4.20 PubMed


Current dietary intake of the Japanese population in reference to the planetary health diet-preliminary assessment
Nomura M、Yamaguchi M、Inada Y、Nishi N: 国際栄養情報センター: Front Nutr: 10: 1116105, 2023.4 PubMed


Incident type 2 diabetes attributable to suboptimal diet in 184 countries
O'Hearn M, Lara-Castor L, Cudhea F, Miller V, Reedy J, Shi P, Zhang J, Wong JB, Economos CD, Micha R, Mozaffarian D, Global Dietary Database、Ikeda N: 国際栄養情報センター: Nature Medicine: 29: 982-995, 2023.4.17 PubMed


Longitudinal trajectory of vascular age indices and cardiovascular risk factors: a repeated-measures analysis
Watanabe D、Gando Y、Murakami H、Kawano H、Yamamoto K、Morishita A、Miyatake N、Miyachi M: 身体活動研究部: Scientific Reports: 2023.4.3 PubMed


Total daily energy expenditure has declined over the past three decades due to declining basal expenditure, not reduced activity expenditure
Speakman JR、de Jong JMA、Sinha S、Westerterp KR、Yamada Y、Sagayama H、Yoshida T、et.al (all 80 authors): 身体活動研究部: Nature Metabolism: 5(4): 579-588, 2023.4.26 PubMed


総説

医薬基盤・健康・栄養研究所〜国際災害栄養研究室の取り組み〜
坪山(笠岡)宜代: 国際栄養情報センター: 公衆衛生情報: 53(1): 10-11, 2023.4.15


解説等

特集WHOファクトシート「健康的な食事」 【総論】持続可能な社会における「健康的な食事」の意義
西信雄: 国際栄養情報センター: アグリバイオ: 7(4): 6-7, 2023.4.20: 北驫ル


研究班報告書

国際学会等

国内学会等

研究所外での講義、講演等

新聞・雑誌報道など

大規模自然災害時に増加する肥満 シーフードで予防できる可能性
坪山(笠岡)宜代: 国際栄養情報センター: 公衆衛生雑誌: 70(4): 288-288, 2023.4.15


被災地復興応援事業 応援メッセージ
坪山(笠岡)宜代: 国際栄養情報センター: 味の素ファンデーション: 2023.4.1


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