著書 |
|
|
原著論文 |
|
Explaining the decline in coronary heart disease mortality rates in Japan: Contributions of changes in risk factors and evidencebased treatments between 1980 and 2012 Ogata S、Nishimura K、Guzman-Castillo M、Sumita Y、Nakai M、Nakao YM、Nishi N、Noguchi T、Sekikawa A、Sato Y、Watanabe T、Kobayashi Y、Okamura T、Ogawa H、Yasuda S、Miyamoto Y、Capewell S、O'Flaherty M: 国際栄養情報センター: International Journal of Cardiology: 2019.2.12 PubMed
|
|
Hepatic Sdf2l1 controls feeding-induced ER stress and regulates metabolism. Sasako T、Ohsugi M、Kubota N、Itoh S、Okazaki Y、Terai A、Kubota T、Yamashita S、Nakatsukasa K、Kamura T、、、、Enooku K、Okushin K、Tsutsumi T、Tateishi R、Tobe K、Asahara H、Koike K、Kadowaki T、Ueki K: 臨床栄養研究部: Nat Commun: 10(1): 947, 2019.2.27 PubMed
|
|
Resistant Starch Attenuates Bone Loss in Ovariectomised Mice by Regulating the Intestinal Microbiota and Bone-Marrow Inflammation. Tousen Y、Matsumoto Y、Nagahata Y、Kobayashi I、Inoue M、Ishimi Y: 食品保健機能研究部: Nutrients. : 30(11(2)): 2019.2 PubMed
|
|
Stand-up test overestimates the decline of locomotor function in taller people: A cross-sectional analysis of data from the kameda health study Miyamoto R、Sawada SS、Gando Y、Matsushita M、Kawakami R、Muranaga S、Osawa Y、Ishii K、Oka K: 身体活動研究部: J Phys Ther Sci: 31(2): 175-184, 2019.2 PubMed
|
|
The associations of dietary patterns with all-cause mortality and other lifestyle factors in the elderly: An age-specific prospective cohort study. Zhao W、Ukawa S、Okada E、Wakai K、Kawamura T、Ando M: 栄養疫学・食育研究部: Clin Nutr: 38(1): 288-296, 2019.2
|
|
Vegetable protein intake was inversely associated with cardiovascular mortality in a 15-year follow-up study of the Japanese general population Kurihara A、Okamura T、Sugiyama D、Higashiyama A、Watanabe M、Okuda N、Kadota A、Miyagawa N、Fujiyoshi A、Yoshita K、Ohkubo T、Okayama A、Miura K、Ueshima H、for the NIPPON DATA90 Research Group: 国際栄養情報センター: J Atheroscler Thromb.: 26(2): 198-206, 2019.2 PubMed
|
|
|
総説 |
|
|
解説等 |
|
高齢者の食事療法 窪田直人: 臨床栄養研究部: さかえ: 月刊糖尿病ライフ: 59(2): 34-39, 2019.2
|
|
身体活動とメッツとエネルギー 宮地元彦: 身体活動研究部: 日本食品科学学会誌: 66(2): 57-57, 2019.2.17
|
|
|
研究班報告書 |
|
|
国際学会等 |
|
|
国内学会等 |
|
The novel mechanisms of adiponectin secretion 窪田哲也: 臨床栄養研究部: DESIRE Conference 2019: 2019.2.28: 東京
|
|
就学前児童の発育と食事の質の変化の関連:足立区縦断調査 新杉知沙、藤原武男、黒谷佳代、越智真奈美、谷友香子、瀧本秀美: 栄養疫学・食育研究部: 第29回日本疫学会学術総会: 2019.2.1: 東京
|
|
当院のNST回診における高齢患者の介入時の栄養状態と転帰の関連 大谷藍、長谷川陽子、関根里恵、伊地知秀明、窪田直人: 臨床栄養研究部: 第34回日本静脈経腸栄養学会学術集会: 2019.2: 東京
|
|
|
研究所外での講義、講演等 |
|
「健康食品」の安全性・有効性情報サイト介した情報発信および保健機能食品の現状 千葉剛: 食品保健機能研究部: 第4回生活習慣病予防のための機能性食品開発に関する研究会: 2019.2.22: 大阪市
|
|
健康食品の正しい利用法について
千葉剛: 食品保健機能研究部: 第3回かながわ食の安全・安心キャラバン: 2019.2.6: 海老名市
|
|
日本における健康食品の実情
〜セルフケア・セルフメディケーションに健康食品は活用できるのか〜 千葉剛: 食品保健機能研究部: 帝京大学: 2019.2.12: 板橋区
|
|
|
新聞・雑誌報道など |
|