著書 |
|
|
原著論文 |
|
Association between the Portion Sizes of Traditional Japanese Seasonings—Soy Sauce and Miso—and Blood Pressure: Cross-Sectional Study Using National Health and Nutrition Survey, 2012–2016 Data Okada E、Saito A、Takimoto H: 栄養疫学・食育研究部: Nutrients: 10(12): 1865, 2018.12.2 PubMed
|
|
Combined association of cardiorespiratory fitness and family history of hypertension on the incidence of hypertension: A long-term cohort study of Japanese males Gando Y、Sawada SS、Kawakami R、Momma H、Shimada K、Fukunaka Y、Okamoto T、Tsukamoto K、Miyachi M、Lee IM、Blair SN: 身体活動研究部: Hypertens Res: 41(12): 1063-1069, 2018.12
|
|
Effective Food Ingredients for Fatty Liver: Soy Protein β-Conglycinin and Fish Oil Yamazaki T、Li D、Ikaga R: 臨床栄養研究部: Int J Mol Sci: 19(12): 4107, 2018.12 PubMed
|
|
Energy expenditure, recovery oxygen consumption, and substrate oxidation during and after body weight resistance exercise with slow movement compared to treadmill walking Nakagata T、Yamada Y、Naito H: 身体活動研究部: Physiology International: 105(4): 371-385, 2018.12 PubMed
|
|
Relationship between Cardiorespiratory Fitness and Non-High-Density Lipoprotein Cholesterol: A Cohort Study Watanabe N、Sawada SS、Shimada K、Lee IM、Gando Y、Momma H、Kawakami R、Miyachi M、Hagi Y、Kinugawa C、Okamoto T、Tsukamoto K、Blair SN: 身体活動研究部: J Atheroscler Thromb: 25(12): 1196-1205, 2018.12.1 PubMed
|
|
The Gα12/13-coupled receptor LPA4 limits proper adipose tissue expansion and remodeling in diet-induced obesity.
Igarashi H、Yasuda D、Kobayashi D、Ohto-Nakanishi T、Akahoshi N、Sekiba A、Toyoda T、Ishijima T、Nakai Y、Shojima N、Kubota N、Abe K、Kadowaki T、Ishii S、Shimizu T: 臨床栄養研究部: JCI Insight: 3(24): 97293, 2018.12.20 PubMed
|
|
The perception of exertion and cardiorespiratory responses of rhythmic exercise performed to music compared with treadmill walking under three different tempos in postmenopausal women Nakagata T、Yoshinaka Y、Yoshida T、Yamada Y、Yokoyama K、Kimura M: 身体活動研究部: Journal of Exercise Physiologyonline: 21(6): 114-124, 2018.12 PubMed
|
|
「健康食品」の安全性・有効性情報による情報提供と最新の話題 千葉剛: 食品保健機能研究部: Yakugaku Zasshi: 138(12): 1517-1521, 2018.12 PubMed
|
|
|
総説 |
|
スポーツ活動が代謝系に及ぼす効果 宮地元彦: 身体活動研究部: 診断と治療: 106(12): 1453-1459, 2018.12.1: 診断と治療社
|
|
|
解説等 |
|
適切なたんぱく質の摂取量〜一般成人は過剰摂取に注意・高齢者は不足しないように意識を〜 田中茂穂: 栄養代謝研究部: HEALTH NETWORK12月号: 35(11): 4-5, 2018.12.1: 公益社団法人日本フィットネス協会
|
|
|
研究班報告書 |
|
|
国際学会等 |
|
Scenarios for sustainable medical and long-term care expendituresfor the elderly in Japan Nishi N、Ikeda N、Sugiyama T、Kurotani K、Miyachi M: 国際栄養情報センター: The 18th Science Council of Asia Conference: 2018.12.5: Tokyo, Japan
|
|
|
国内学会等 |
|
コガネバナ培養苗の国内各地での圃場栽培と品質評価 吉松嘉代、河野徳昭、乾貴幸、飯田修、北澤尚、渕野裕之、菱田敦之、五十嵐元子、林茂樹、安食菜穂子、東泉裕子、竹林純、石見佳子、田村幸吉、田村隆幸、小松かつ子、吉田雅昭、山國徹、高垣美智子、川原信夫: シニアアドバイザー: 薬用植物栽培研究会: 2018.12.8: 東京
|
|
多分岐鎖を特徴とするα-グルカンの消化抵抗性と回腸グルコース供給剤としての可能性 小室嘉彦、櫻井岳夫、近藤位旨、日野真吾、森田達也、西村直道: 食品保健機能研究部: 第75回日本栄養・食糧学会中部支部大会: 2018.12.1
|
|
|
研究所外での講義、講演等 |
|
健康食品・機能性表示食品について 千葉剛: 食品保健機能研究部: 平成30年度第2回食品安全セミナー: 2018.12.6
|
|
健康食品の正しい利用法〜安全性と有効性を考える〜 千葉剛: 食品保健機能研究部: 岩手県食の安全安心リスクコミュニケーション: 2018.12.21: 盛岡市
|
|
健康食品をセルフケアに役立てるためには?〜健康食品の有効性と安全性について考える〜 千葉剛: 食品保健機能研究部: 第2回食品安全セミナー: 2018.12.6: 宇都宮市
|
|
|
新聞・雑誌報道など |
|